Fatároló építese Einhell barkácsgépekkel

  Hogyan építs saját fatárolót költséghatékonyan. Ebben segít az Einhell akkus szerszám család!

  Hobbi barkácsolás a ház körül.
  A tavalyi évben számos újítást végeztem otthonomban. Ilyen újítás volt a fa tároló, melyre nagy szükség volt.

  Hosszas keresgélés és kutakodás után rájöttem, hogy kész fa tárolót vásárolni igen drága mulatság. Ami még bosszantó volt, hogy mind egy kaptafára épült kivitel volt. Sehol sem találtam a nekem megfelelőt.

   

  Ezért elhatározásra jutottam! Saját magam fogom megvásárolni az anyagokat és saját magam fogom elkészíteni álmaim fáskamráját. Mivel jó minőségű Einhell barkácsgép -ekkel rendelkezem minden adott volt. Hosszas számolás, mérés, rajzolás következett.

   

  Kitaláltam, hogy a váz szerkezetet zárt szelvényből fogom összeállítani. Mivel hegeszteni tudok és volt hozzá egy Einhell BT-IW 100 inverteres könnyű súlyú hegesztőm. A külső borítást osb lapból oldottam meg. A zárt szelvények függőleges oszlopait megmaradt beton béléstestekbe betonoztam. Az osb lapokat önmetsző csavarokkal rögzítettem egyenest a zárt szelvénybe.  Most bemutatom lépésről lépésre a munka folyamatot és a közben használt szerszámokat

   

  1.,

   

  Terep rendezés, zsalukövek elhelyezése.

  A folyamat során ásó gereblye, és lapát kellett, meg némi csákányozás de ez egy kertes házban szerintem fellelhető. Amire még szükség volt, egy hosszú vízmérték, spárga és jelölő oszlop.

     2.,

   

  Ez után következett a függőleges oszlopok beöntése a zsalukőbe. Ehhez mivel idő szűkében voltam kész betont vásároltam, és egy talicskában kevertem össze. A vízmértékre itt is szükség volt. A zárt szelvények mivel hat méteres szálban voltak darabolni kellett. A vágáshoz egy Einhell TE-AG 18 LI KIT akumlátoros sarokcsiszolót használtam. Ez a készülék egyébként akkumlátor és töltő készülék nélkül is megvásárolható. Ez azért jó mert ha már valaki rendelkezik egy Einhell akkus KIT készülékkel ugyanazzal az akkuval és töltővel a másik 30-nál is több akkus einhell terméket használhatja. Az Einhell TE-AG 18 LI SOLO vételára így még kedvezőbb. Miután a vágásokkal és a betonozással is megvoltam vártam néhány napot és a betonozott felületet napi kétszer jól belocsoltam.

     3.,

   

  Miután a függőleges oszlopok jól megkötöttek a beton lábazatba folytatódhatott a munka. Ismét szükség volt vízmértékre, a jól bevált könnyű akkus sarokcsiszoló-ra és a heggesztő gépre, és sok-sok heggesztőpálcára. Néha annyira belefeledkeztem a munkába, hogy rám sötétedett, de kitartóan dolgoztam amíg bírtam.

      

  4.,

   

  A váz szerkezet is elkészült, tehát következett az osb lapok felhelyezése. Az osb lap vágásához Einhell TE-JS 18 LI SOLO akkus dekopírfűrészt használtam. Ahogy azt már említettem, ugyan azzal az akkumlátorral üzemeltettem mint a sarokcsiszolót. Természetesen ez a készülék is kapható szettben. Einhell TE-JS 18 LI KIT . A vágások végeztével következett a lapok felcsavarozása. Ehhez a művelethez egy Einhell TE-CI 18 LI SOLO ütvecsavarozót használtam. Meglepően könnyű volt vele dolgozni! Az ereje pedig bámulatos. Az önmetsző csavarokat játszi könnyedséggel tudtam behajtani az osb lapon keresztül a zártszelvénybe. Ez a készülék is kapható természetesen KIT változatban. Akár 1,5 Ah akkuval , vagy 3,0 Ah ás akkuval   

   

     5.,

   

  A munka végeztével így néz ki most a fáskamra. Az alját kiraktam régi téglával ez még nem látszik a képen.

   

   

  Hangsúlyozom, hogy nem vagyok lakatos mester, se kőműves. Mindent saját kigondolás alapján végeztem.

   

  A mindössze 8 m2-es alapterülettel rendelkező fa tárolót 98.500,- Ft -ból gazdálkodtam ki! Ebbe nincs benne a zsalukő, mert azzal már rendelkeztem. Az osb -lapot kivül-belül vizbázisú alapozóval, aztán pedig lakkal is bevontam, hogy még tartósabb legyen. Alul és felül is jól szellőzik, így gyorsan kiszárad a benne tárolt tüzifa.  A munkára fordított idő:

   

  Hétköznap 16H után este 21H-ig  három nap és egy szombat vasárnap 8 órai munka. Szerintem nem rossz ahhoz képest, hogy először csináltam. Persze lehetne szebb, pontosabb, de akkor is saját kétkezi munka. Ami még ennél is fontosabb, hogy az Einhell akkumlátoros szerszámgépek nem hagytak cserben. Remek szolgálatot nyújtottak. Szerintem verhetetlen ár/érték arányú akkus gépekről beszélhetünk. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
  A Einhell szerszám gépekkel, akkus gépekkel kapcsolatban, üzemeltetéssel kapcsolatban keresse bátran ügyfélszolgálatunkat .  Következő cikkünkben a konyha székek felújítását fogom megosztani. Nézzen vissza hozzánk olvassa folyamatosan megjelenő híreinket .

   

   

  Vissza

  Kapcsolat
  barkacsgepbolt.hu ügyfélszolgálat:

  Telefon: +36-1-899-8374
  E-mail: info@barkacsgepbolt.hu

  barkacsgepbolt.hu üzlet
  1032 Budapest, Bécsi út 227.

  NYITVA TARTÁS:
  Hétfő-Péntek: 8:00-16:00
  Szombat, Vasárnap: zárva

  Üzemeltető: RauKer Szivattyú Kft.

  A terméket sikeresen hozzáadtuk a kosárhoz!