A konyha székek felújítása

  Hogyan újítsd fel konyhaszéked otthon saját magad!

  Ahogy azt már előző cikkünkben ígértük a mai cikkünkben, hírünkben a konyha székek felújítását osztom meg.  A történet ott kezdődik, hogy a konyha székek elérték a húsz éves kort. Az ülő felület huzatja megkopott, a párna felület elöregedett és a fa felület is eléggé csúnya volt. Ezért úgy határozott a kis család, hogy körbe nézünk mennyiből is lehetne szépen felújítani. Először természetesen szakmabeli bútor asztalost kerestünk fel, hogy adjon árajánlatot hat darab konyhaszék felújítására. Az összeg hallatán majdnem lefordultunk a már így is ütött-kopott székről. 15.000,- Ft / darab áron kívánta felújítani, azaz hat szék esetében 90.000,- Ft szeretett volna mindezért a munkáért kapni. Mivel úgy voltunk vele, hogy ennyiért már új székeket is lehet vásárolni nem kértük a szakember munkáját.

   

  Neki láttunk hát körbe nézni, hogy mit, hol lehet megvásárolni ahhoz, hogy saját magunk végezzük el a munkát. Szükségünk volt alapozó festékre, lakkra, új szivacsra az ülő felülethez és jó minőségű szövet anyagra.

   

  Az alapanyagok megvásárlása gyorsan ment, és meg kell hogy mondjam nem volt egetverő összeg. Összesen 25.000,- Ft volt, és ebbe már benne volt egy ecset készlet is és a csiszoló vásznak is.

   

  Fázis folymatok:

   

  1.,

   

  A székek ülő felületét távolítottuk el először. Ez viszonylag gyorsan ment, mivel négy közepes méretű csavarral volt alul rögzítve. A csavar kihajtást egy Einhell TE-CI 18 LI KIT  ütve csavarozó segítette. Ereje bámulatos!

   

  2.,

   

  Miután az összes szék szétszerelésre került eltávolítottuk a párna huzatot, és leszedtük a régi szivacsot is. Ehhez egy kisebb csavarhúzóra volt szükség, hogy a tűzőgép kapcsait ki tudjuk húzni.

   

  3.,

   

  Az új vastag szivacsot és a szövetet méretre vágtuk. A szövet kivágásánál ügyeltünk arra, hogy rá legyen hagyva, ahhoz, hogy vissza lehessen hajtani tűzésnél. Az ülő felületet fejjel lefelé helyeztük el a földön a következő módon. Szövet kiterítve, erre raktuk rá a párnát, és erre a fa ülő részt. Ahhoz, hogy jó feszes legyen minderre rá kell állni valakinek. Ez jól összepréseli. Mindeközben szépen feszesen tartva a szövetet lehet újra tűzni centiről centire. A hajlatoknál türelmesen szépen kell hajtani az anyagot, hogy ne legyen ráncos.

   

  4.,

   

  Ezután következett a székek felcsiszolása. A munka nagy részét egy Einhell TE-OS 18 LI SOLO akkus rezgőcsiszolóval végeztem. Egy Einhell 1,5 AH akkumlátor -ral 25 percet tudtam folyamatosan dolgozni. A nagyobb felületeket kényelmesen le tudtam vele csiszolni. A kisebb, szűkebb részeken maradt a csiszoló vászon. Miután a csiszolással is megvoltam szépen nedves ruhával áttöröltem minden széket, hogy ne legyen poros.  5.,

   

  Egy sötétebb vízbázisú alapozót választottam és ecsettel, kézzel szépen felkentem. Mivel 20-25 fokos időben végeztem a munkát gyorsan meg is száradt és mehetett rá a lakk réteg is. Miután minden szék megszáradt következett a szék párna visszacsavarozása.

   
  Mint azt már említettem a teljes anyagköltség 25.000,- Ft-ból meg volt.

   

  Hogy mennyi időbe telt?

   

  Szombat és vasárnap kétszer 10 órai munka. A kis családdal karöltve. Mindenki kivette a részét a munkából, így roppantul örültünk, hogy élvezhetjük munkánk gyümölcsét.  Az egyik elkészült székről a fotó:

   

     

  Az Einhell szerszám gépekkel való munka nagyon könnyű. Megbízható eszközök az olyan hobbi barkácsolók számára mint amilyen én is vagyok.

   

  Nézze meg Ön is széles Einhell termék választékunkat.

   

   

  Vissza

  Kapcsolat
  barkacsgepbolt.hu ügyfélszolgálat:

  Telefon: +36-1-899-8374
  E-mail: info@barkacsgepbolt.hu

  barkacsgepbolt.hu üzlet
  1032 Budapest, Bécsi út 227.

  NYITVA TARTÁS:
  Hétfő-Péntek: 8:00-16:00
  Szombat, Vasárnap: zárva

  Üzemeltető: RauKer Szivattyú Kft.

  A terméket sikeresen hozzáadtuk a kosárhoz!